< Ga terug


De Kast

De Kast 30 jaar (staconcert)

20 nov 2022 20:15

Ticket €29,50

CJP: €21.00



Eind 2019 vierde De Kast in originele bezetting haar 30-jarig jubileum in de AFAS te Amsterdam voor bijna 4000 bezoekers! Dit was de aftrap van hun jubileumjaar en eindelijk kan nu het vervolg opgepakt worden met een feestelijke show vol met de allerbeste hits! De Kast 30 jaar is een ware reünie voor al die fans die de afgelopen 30 jaar de concerten bezocht hebben.

In de jaren '90 was De Kast een van de populairste popbands van Nederland en verkocht in totaal meer dan 1.000.000 cd's en singles. Tevens wonnen ze meerdere keren een TMF Award, een Edison én een Gouden Harp voor hun gehele oeuvre. Bekende krakers zijn onder meer In Nije Dei, Hart van mijn Gevoel, Eltse Grins Foarby, Woorden Zonder Woorden, In de Wolken en Raak.

De groep viel op door hun speciale megaconcerten in o.a. Sportpaleis Ahoy, het strand van Lemmer én het Arnhemse Gelredome, waar De Kast op 8 en 9 januari 2000, als eerste band in de geschiedenis van het stadion, drie concerten gaf voor in totaal 90.000 bezoekers. Hun eerste stadionconcert in het Abe Lenstra Stadion te Heerenveen, waar het allemaal begon, was op 6 juni 1997; hier werd ook de live-clip van hun grootste hit In Nije Dei opgenomen.

De Kast bestaat uit: Syb van der Ploeg, Peter van der Ploeg, Kees Bode, Sytse Broersma en Nico Outhuijse.

Foto: Piet Douma PDF-grafie

"Een ware reünie voor al die fans die de afgelopen 30 jaar de concerten bezocht hebben."

Instagram De kast official