Theater Piet Mondriaan

Met ingang van het seizoen 2006-2007 organiseert de Stichting Ab-Art theatervoorstellingen in Theater Piet Mondriaan aan de Broekzijdselaan te Abcoude. Sinds enkele jaren is daar zaal Onder de Hanenbalken boven café-restaurant de Eendracht aan de Hoogstraat te Abcoude bijgekomen.

Programmering

Qua programmering kan het theater wedijveren met podia als De Kleine Komedie, Bellevue of De Meervaart in Amsterdam of bijvoorbeeld de kleine zaal van Schouwburg Amstelveen. Alleen ons aantal voorstellingen is kleiner, ‘op de dorpse maat’, passend bij de grootte van Abcoude en Baambrugge.

Theater Piet Mondriaan herbergt maximaal 200 stoelen. Dat heet in theatertermen een (kleine) middenzaal. Als u verzekerd wilt zijn van plaatsen voor de voorstelling(en) van uw keuze dan is aan te raden om voor aanvang van het seizoen uw kaarten te bestellen.

De zeer intieme zaal Onder de Hanenbalken biedt plaats aan maximaal 90 bezoekers.

Gemeente en sponsoren

Ab-Art dankt op deze plek onze subsidiënten de gemeente De Ronde Venen en de Stichting MT Guggenheim Foundation, onze sponsors – die we onze ‘beste vrienden’ noemen -, en onze adverteerders. Zonder hen zou het niet mogelijk zou zijn de theatervoorstellingen tegen een zeer redelijke entreeprijs te organiseren.

Namens het bestuur van Ab-Art wens ik u van harte welkom bij onze voorstellingen; we hopen u vaak te ontmoeten in het Theater Piet Mondriaan of Onder de Hanenbalken.

Wiet van der Velden, programmeur/voorzitter Ab-Art