< Naar meer voorstellingen


Comedy Pact

Dubbeloptreden van Remy Evers en Thjum Arts

1 apr 2023 20:15

Ticket €17,50

CJP: €12.00Remy Evers, winnaar juryprijs Cameretten 2019, doet in zijn voorstelling Gewoon Remy de ultieme poging om iets van het leven te maken. Zijn ouders zeiden altijd dat hij een bijzonder kind was: ‘Remy jij bent een bijzonder kind, jij bent anders dan alle andere kinderen.’ En niet alleen zij zeiden dat, maar ook andere ouders, andere kinderen, leerkrachten en zorginstellingen. Remy barst van de energie en staat te popelen om de wereld te ontdekken, maar eerst moet hij nog even Prins Carnaval worden om zijn overleden vader te eren. Absurdistisch, beeldend en een vleugje engagement. Een reis door het brein van een jongen die twijfelt of hij volwassen wil worden.

Als Thjum Arts het podium opkomt gebeurt er iets. In zijn voorstelling verweeft hij de tijdsgeest met persoonlijke verhalen en actuele gebeurtenissen. Thjum staat stil waar de wereld verder raast. Hij ziet de mens als een wezen dat tijdloos genot als het hoogst haalbare ziet. Soms zelfs als de standaard, als iets waar ieder mens recht op heeft. Wat heeft dit voor consequenties? En kunnen we daar nog naar kijken?

Op overtuigende wijze won Thjum zowel de jury- als de publieksprijs van Cameretten 2021.. Eerder was Thjum al finalist bij het Leids Cabaretfestival (2020) en won hij zowel de jury- als de publieksprijs van het Amsterdams Studenten Cabaret Festival (2018).

''Dubbeloptreden met twee aanstormende cabarettalenten''