< Ga terug naar de homepagina.


Josee Koning en Jim de Groot, special guest Sjors van der Panne

Testament - Lennaert Nijgh 75 jaar


Het Land van Maas en Waal, Malle Babbe, Jan Klaassen de trompetter, Meester Prikkebeen... tophits van Boudewijn de Groot en Rob de Nijs, alle met tekst van Lennaert Nijgh. Nederlands grootste tekstdichter schreef echter nog veel meer! Benieuwd wat? Zangeres Josee Koning en zanger/acteur Jim de Groot, begeleid door drie topmusici, nemen je mee in de verrassende wereld van Lennaert Nijgh (1945-2002). Hij maakte naam als tekstdichter maar schreef ook musicals, verhalen, boeken en columns. Lennaert Nijgh liet een indrukwekkende literaire erfenis na. Op 29 januari 2020 zou hij 75 jaar zijn geworden .

Josee (twaalf jaar getrouwd met Nijgh) en Jim (zoon van Boudewijn de Groot en opgegroeid met Nijgh) zingen in Testament hun favoriete teksten, halen herinneringen op en vertellen over hun speciale band met Lennaert. Bovendien ontvangen ze elke voorstelling een bijzondere gast die Lennaert heeft gekend of door hem is geïnspireerd. In ons theater is dat niemand minder dan Sjors van der Panne. Josee Koning en Jim de Groot stonden ook samen, en met Izaline Calister en Sjors van der Panne in de voorstelling Een Tip van de Sluier.  

Jim de Groot en Josee Koning herdenken Lennaert elk op een heel eigen manier. Jim fel en provocerend, Josee liefdevol en kwetsbaar. Het contrast tussen deze twee artiesten, die elkaar vinden in hun liefde voor Nijgh en muziek, maakt van Testament een persoonlijke, ontroerende en spannende voorstelling.


De pers over Tip van de Sluier: 
Cabaret.nl: ‘Lennaert Nijgh: Nog altijd springlevend.’
de Volkskrant: ‘Josee Konings loepzuiver gezongen Brel-vertaling Liefde van later brengt ontroering op het podium en in de zaal.’
Haarlems Dagblad: ‘De geestige Louis Armstrong-achtige variatie die Jim de Groot vocaal aanbrengt in sommige coupletten van Strand is de gang naar de schouwburg al meer dan waard.’