< Naar meer voorstellingen


Under the Surface

In Concert

23 mrt 2023 20:15

Ticket €16,00

CJP: €11.00Under the Surface is een Nederlandse band bestaand uit drummer Joost Lijbaart (1967), gitarist Bram Stadhouders (1987) en zangeres Sanne Rambags (1994). Hun in 2017 uitgebrachte debuutalbum Challenge Records werd genomineerd voor een Edison.

Deze drie generaties unieke Nederlandse musici vinden elkaar in een gemeenschappelijke improvisatiedrang waarin esthetiek, poëzie en samenspel een grote rol spelen. De luisteraar wordt meegenomen naar een bijna dromerige nieuwe werkelijkheid waarin tederheid, woede, veiligheid, vreugde, eenzaamheid, vrede en verdriet een rol spelen.
De improvisaties van Under the Surface zijn verre van abstract en klinken als bedachtzame composities; Rambags’ stem rijmt, fluistert en zingt over de melodielijnen van Stadhouders en de subtiele percussie van Lijbaart heen. De sfeer is gemaakt van stilte en onthult de pure geestverwante gemeenschap tussen de muzikanten.

 De universele taal van hun muziek bracht de groep naar grote festivals over de hele wereld; naar Afrika, Zuid-Amerika, Azië, het Midden-Oosten en Europa. De volledig geïmproviseerde concerten van Under the Surface blijven een beleving voor zowel band als publiek. Deze ervaring is prachtig te horen op het live album Trinity dat in 2019 uitkwam.

Uit de pers over Under the Surface

Jazzenzo: ‘Een buitengewone en spannende combinatie. Nederlandse zangeres Sanne Rambags is een verhalenverteller die balanceert tussen magie en realiteit.’
de Volkskrant: ‘De luisteraar raakt betoverd door het mooie en exacte spel.’
Muziekframes: ‘Deze drie muzikanten creëren een palet van muzikale sferen die je oor oplichten als een prisma.’
Nederlands Dagblad: ‘Krachtige muziek zonder compromissen’

''Deze drie muzikanten creëren een palet van muzikale sferen die je oor oplichten als een prisma''