< Naar meer voorstellingen


Julika Marijn & Rembrandt Frerichs

Buiten de lijnen, het mysterie van Mondriaan

18 dec 2022 15:00

Ticket €16,00

CJP: €11.00Zijn Victory Boogiewoogie wordt wel De Nachtwacht van de 20e eeuw genoemd. Op dit schilderij van Piet Mondriaan zijn we getuige van work in progress en tegelijkertijd zien we een meesterwerk. De Amersfoortste schilder hoort thuis in het rijtje van de grootste kunstenaars van ons land: Rembrandt, Van Gogh en Mondriaan. Al zal zeker niet iedere Nederlander dit meteen zien of erkennen, veel mensen snappen niks van het werk van Mondriaan. Ze weten niet hoe ze moeten kijken, welke weg de kunstenaar aflegde en hoe hij zich telkens wist te vernieuwen.

In de muziektheatervoorstelling Buiten de lijnen, het mysterie van Mondriaan duikt theatermaakster en actrice Julika Marijn met pianist en componist Rembrandt Frehrichs in het leven van de kunstenaar wiens 150e geboortejaar dit jaar uitgebreid gevierd wordt. 
Mondriaan was een groot muziekliefhebber en ritme is cruciaal in zijn werk. Van deze (muzikale) zoektocht naar de mysterieuze kunstenaar zijn we als publiek getuige. Door kennis te maken met personages uit zijn leven, visuals en nieuwe composities leren we met nieuwe ogen kijken naar het genie.

Concept, tekst & spel Julika Marijn
Piano & composities: Rembrandt Frerichs
Eindregie: Diederik van Vleuten

"Muzikale zoektocht naar de mysterieuze kunstenaar Mondriaan"