< Naar meer voorstellingen


Esther Groenenberg

Uit het Hoofd

22 okt 2022 20:15

Ticket €20,00

CJP: €14.00Esther Groenenberg maakte in het theater furore met A Natural Woman, een ode aan haar grote heldin Carole King en Back to the Garden, een eerbetoon aan de grote vrouwelijke singer-songwriters uit de jaren zeventig.
In Uit het hoofd eert ze geen artiest of muziekstroming, maar brengt ze een ode aan de songtekst. Op de belangrijke momenten in ons leven, luisteren we opeens extra goed naar teksten: muziek kan ons gevoel vertalen.

In dit programma vraagt Esther zich af waarom bepaalde liedjes haar zo raken en waarom sommige teksten ons collectief ontroeren.
Haar eigen Nederlandstalige popliedjes staan centraal; ze schreef ze zelf maar ook met Bertolf en Daniël Lohues. Maar ze put ook uit de tekstuele parels uit haar platenkast - gevuld met Beatles, Joni Mitchell, Nina Simone en andere grootheden - , spit haar gedichtenbundels door en analyseert de beste, grappigste, mooiste en domste spreuken die dagelijks in haar Facebooktijdlijn voorbijkomen. Aanstekelijk, geestig, sprankelend, onderhoudend en met loepzuivere stem, prachtig pianospel en zingende topmuzikanten.

Zang en piano: Esther Groenenberg
Gitaar en zang: Milo Groenhuijzen
Bas en zang: Dirk Schreuders
Drums en zang: Dave Menkehorst

Foto: Paul Bink

"Sprankelend en onderhoudend programma vol prachtig eigen werk en andere muzikale pareltjes"