< Naar meer voorstellingen


Nils Fischer & Timbazo

Festival música tropical (staconcert)

3 sep 2022 20:15

Ticket €25,00

CJP: €18.00Timbazo is een wervelende latin-band die garant staat voor een uitbundig dansfeest. De internationale groep verenigt de intensiteit van de Cubaanse timba met jazz en ‘salsa dura’. De bandleden zijn afkomstig uit Colombia, Cuba, Nederland, Duitsland, VS, Puerto Rico, Venezuela en Curaçao. Oprichter Nils Fischer, één van de beste percussionisten die Europa rijk is, koos een topbezetting waaronder drie geweldige salsa-zangers. 

Timbazo’s eerste album ¡Gracias Joe Cuba! deed de salsawereld schudden op haar grondvesten: het werd gekozen tot beste salsa-album van het jaar door de internationale pers. Na talrijke concerten op onder meer North Sea Jazz en vele grote zomerfestivals volgde het tweede album ‘Rumberos a Montón’. 
Het is moeilijk stilzitten bij de jazz, de salsa dura en de Cubaanse timba. Dus voetjes van de vloer en dansen, dansen, dansen maar! Er zijn beperkt zitplaatsen.

De pers over Timbazo:
Muziekkrant Oor: ‘Met een hopelijk broeierige zomer op komst is dit verreweg de meest gevarieerde en beste Latijnse dansplaat van het moment’.
De Telegraaf: ‘Nils Fischer & Timbazo is een aanrader, de muziek knalt letterlijk je voorjaarsdip weg.’

Foto: Minou Spits

"Een wervelend salsa theaterconcert voor dansers en luisteraars"

YouTube: 
Muziek: Timbazo - Timbazo Llegó
0:09 / 4:33 Timbazo - 'Rumberos a Montón' on National Dutch Primetime TV