< Ga terug


Helmert Woudenberg

Van huis uit


Twee onthutsende verhalen tegenover elkaar. Verhalen waarin we zien hoe de maatschappelijke omstandigheden, maar toch vooral het contact met onze ouders, bepalend zijn voor hoe we als volwassenen in het leven komen te staan. 

Helmert Woudenberg was één van de gezichtsbepalende acteurs van het Werkteater, het gezelschap dat in de jaren ’70 en ’80 nationaal en internationaal furore maakte met voorstellingen over actuele en controversiële onderwerpen. Hij was enige tijd onderdeel van Toneelgroep Theater in Arnhem en was te zien in vele films en tv-series.

Vanaf de jaren ‘90 maakte hij spraakmakende solo-voorstellingen, zoals Jezus (2002), Fortuyn (2007), Landverrader (2016) en Mozes (2018). De afgelopen jaren speelde Helmert Woudenberg hoofdrollen in de voorstellingen MANSHOLT, Koning van het Grasland en GAS van Toneelgroep Jan Vos.

Na eerder Fortuyn en Waterman op ons podium te hebben vertolkt, speelde hij in 2015,  samen met Merel Baldé (Merol) en Sarah Marie Eweg, ook het stuk Kuyper en Wilhelmina in ons theater. 

foto: geen naamsvermelding

"Schrijver en acteur van spraakmakende solovoorstellingen"