< Naar meer voorstellingen


Roffa Tango Trio

Tango de Hoy

13 okt 2022 20:15

Ticket €23,00

CJP: €16.00Roffa Tango Trio speelt Tango de Hoy, een show over de tango van nu. Het programma doorbreekt de tango-clichés vanuit een hedendaagse kijk op de tango. De toekomst van de tango is bij dit superieure trio is veilige handen.

Astor Piazzolla is veruit de bekendste tango-componist ter wereld. Roffa Tango Trio laat echter horen dat de tango na Piazzolla niet heeft stilgestaan. Het repertoire van Tango de Hoy bestaat daarom uit de mooiste werken van de allerbeste tangocomponisten ná Piazzolla. Met werken van onder anderen: Diego Schissi, Fernando Otero, Astillero en Gustavo Beytelmann. Ook worden er composities van eigen hand gespeeld.

Roffa Tango Trio speelde sinds 2013 talloze concerten in binnen- en buitenland: oa. op het prestigieuze Cumbre Mundial del Tango in Buenos Aires en in een uitverkocht Concertgebouw te Amsterdam. Het virtuoze trio bestaat uit Simone van der Weerden (bandoneon), Anke Steenbeke (piano) en Alexander Vocking (contrabas). Met hun verrassende en vaak nog onbekende repertoire weet het drietal een breed publiek werkelijk te raken.

Foto: Andreas Rokseth

"De toekomst van de tango is bij dit superieure trio is veilige handen"