< Ga terug


Flip Noorman en band

Flip Noorman zingt Leonard Cohen


Na het overlijden van Leonard Cohen in 2016 bracht Flip Noorman eenmalig een hommage aan zijn grootste inspiratiebron in Paradiso. Na vele verzoeken om het toch niet bij die ene keer te laten zwichtte Flip om het programma ook in het theater te brengen. Dit resulteerde in een volledig uitverkochte theatertournee waarover de Volkskrant onder andere schreef: ‘allemachtig, wat een verrukkelijk theaterconcert!’ en ‘Flip Noorman laat de liedjes van Leonard Cohen fonkelen’. 

Bijgestaan door zijn band De Noormannen brengt Flip wegens succes dus nog één keer zowel de originele liedjes van de meester als een aantal vertalingen van zijn eigen hand. Kleinkunst-goeroe Jacques Klöters jubelde erover: ‘Leve Flip Cohen’. 

De pers over ‘Flip Noorman zingt Leonard Cohen’

Oor: ‘Samen met zijn al even eigenzinnige en fenomenale begeleidingsband De Noormannen haalt hij twee uur en een kwartier lang Leonard Cohen door een ringetje en helemaal naar nu’. 
De Volkskrant (****): ….. ‘Nu gaat hij op tournee met een eigenzinnige greep uit Cohens majestueuze songboek. Een zeer verstandig besluit, want allemachtig, wat een verrukkelijk theaterconcert heeft dat nu opgeleverd. Begeleid door zes muzikanten, onder wie een cellist en een violist, laat Flip Noorman de liedjes van Leonard Cohen fonkelen, door ze respectvol intact te laten of juist eigenwijs binnenste buiten te keren.’
Trouw (*****): ‘Dat Noorman, die in 2014 het Amsterdams Kleinkunst Festival won, met het oeuvre van Leonard Cohen aan de slag ging, zal de kenners van zijn werk niet verrassen. (…)  En dan is er nog de begeleidingsband van wereldklasse, bestaande uit Noormans vaste ensemble de Noormannen, voor de gelegenheid versterkt met twee strijkers. Zonder hun trefzekere en regelmatig adembenemend mooie muzikale ondersteuning was dit concert niet half zo indrukwekkend geweest.’

Teksten en muziek: Leonard Cohen
Vertalingen: Flip Noorman
Uitvoering: Flip en de Noormannen
Regie: Dick Hauser

(foto) Lindt Balduk

een verrukkelijk concert waarin zowel puristen als avonturiers aan hun trekken komen