< Ga terug naar de homepagina.


Ed Struijlaart

Gitaarmannen: van Clapton tot Sheeran


Toen Ed Struijlaart op zijn negende Eric Clapton op de televisie zag, wist hij twee dingen zeker: ik wil zo'n baard en ik wil zo'n gitaar. Voor de baard moest hij nog even geduld hebben, maar vanaf dat moment is de gitaar zijn leven gaan bepalen. Tijdens zijn theatervoorstelling Gitaarmannen: van Clapton tot Sheeran, die na een zeer succesvol eerste seizoen nu in reprise gaat, brengt Struijlaart een ode aan de gitaar en aan zijn helden. Van de ‘Crossroads’ van Robert Johnson naar het ‘Seattle’ van Jimi Hendrix.
Waarom is Clapton's unplugged optreden zo legendarisch en waarom weet Ed Sheeran in zijn eentje, alleen gewapend met een akoestische gitaar en een loopstation, avond aan avond Wembley uit te verkopen? Waarom is de gitaar anno 2019 nog steeds bepalend in de popmuziek? Dit alles en meer in Gitaarmannen: van Clapton tot Sheeran.
 
Over Ed Struijlaart:
Ed Struijlaart (1979) verbrandt in 2010 al zijn schepen achter zich en besluit volledig voor de muziek te gaan. Geen reguliere negen tot vijf baan meer, maar de dood of de gladiolen. Alles moet wijken voor zijn gitaar en de muziek.
Hij krijgt van 3FM het stempel Serious Talent, wordt genomineerd voor een 3FM Award, toert in het voorprogramma van BLØF en is meerdere malen te gast bij De Wereld Draait Door. Zijn in 2016 uitgebrachte singles ’Tricks Up My Sleeve’ en ‘Like December’ worden beiden NPO Radio 2 Topsong. Daarnaast is hij actief als songwriter voor anderen. Zo schreef hij samen met Peter Slager (bassist bij BLØF) de titeltrack voor de bioscoophit van 2017 Weg Van Jou en alle muziek voor de musical SOOF.
 
Zang, gitaar: Ed Struijlaart
drums, percussie: Leon Schmitz
bas, gitaar: Michel van der Zanden